Omdanne enkeltmandsvirksomhed til ApS

 

Har du en enkeltmandsvirksomhed, kan det på et tidspunkt blive relevant at få den omdannet til et ApS. For et anpartsselskab gælder der andre skatteregler, og du kan tilmed slippe for at hæfte personligt for virksomhedens gæld. En ulempe ved enkeltmandsvirksomheder er nemlig den personlige og ubegrænset hæftelse.

 

 

Ved at skifte fra enkeltmandsvirksomhed til ApS kan du:

 

  • Have flere ejere i virksomheden. Ved enkeltmandsvirksomheder kan der kun være én ejer. Ved anpartsselskaber kan der være flere, og der kan man fx få en investor ind i virksomheden.
  • Slippe for at hæfte personligt for virksomhedens gæld med din personlige formue. Her er det kun selskabskapitalen på 40.000, der hæfter.
  • Trække penge ud af din virksomhed uden at blive automatisk beskattet – hvis du stifter et holdingselskab omdannelsen fra enkeltmandvirksomhed til ApS. Ved at flytte udbytte til holdingselskabet kan du undgå eller udskyde beskatning, hvis du på et tidspunkt vil flytte penge til din personlige formue eller geninvestere.

Hjælp fra revisor

 

For at lave enkeltmandsvirksomhed til ApS skal din enkeltmandsvirksomhed værdiansættes. Til det skal der bruges en revisorerklæring.

 

Matrix Support kan hjælpe med at omdanne fra enkeltmandsvirksomhed til ApS. Vi arbejder sammen med statsautoriserede revisorer. På den måde kan vi selv varetage omdannelsen, mens vi har samarbejdet med en statsautoriseret revisor.

 

 

Vær opmærksom på…

 

At din enkeltmandsvirksomhed ophører med at eksistere, når du omdanner den til ApS. Det betyder, at du skal indhente samtykke fra dine kontraktparter til, at det nye anpartsselskab kan overtage enkeltmandsvirksomhedens kontrakter. Det gælder både dine kreditorer, leverandører, kunder, og eventuelt udlejere, hvis du lejer lokaler.

 

Hvad vores kunder siger